Међународни дан независности од Сједињених Држава постао је видљив израз протеста против америчке хегемоније, против наметања глобалистичких вредности Вашингтона народима.

У оквиру манифестације, која се одвијала у 27 земаља, одржане су различите јавне акције – округли столови, онлајн флеш моб акције и активности на друштвеним мрежама. Представници Аустралије, Аустрије, Аргентине, Јерменије, Белорусије, Белгије, Бразила, Бугарске, Венецуеле, Демократске Републике Конго, Немачке, Индонезије, Ирака, Ирске, Шпаније, Италије, Казахстана, Канаде, Кипра, Кубе, Холандије, Никарагве, Пољске, Русије, Србије, Турске, Француске солидарно су подржале идеју о заједничким напорима да се Сједињене Државе врате својим националним границама.

Међународни дан независности од утицаја Сједињених Држава одржан је у оквиру великог међународног пројекта „Напустите амерички сектор“, покренут ове године од стране јавних личности и организација из Аустрије и Србије. Сврха нове јавне иницијативе је да консолидује политичке и друштвене снаге различитих држава које се залажу за излазак из америчког сектора, односно ослобађања притиска Pax Americana, за очување и јачање националног суверенитета.

Патрик Попел,

међународни координатор пројекта „Напустите амерички сектор“

Погледајте неке од порука учесника овог догађаја:


7. јул 2023. 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal